Home Cart0 Scroll Top

Kako da strimujete program uživo preko svog AzuraCast panela?

Ukoliko želite da strimujete svoj program uživo iz studija, sobe, laptopa ili u pokretu, pogledajte uputstvo kako da to uradite u par koraka.

Dodavanje DJ naloga za konekciju na server iz plejera

U okviru AzuraCast panela u levom meniju nalazi se sekcija Live Streaming -> Streamers/DJs.

Prvi korak je dodavanje DJ naloga klikom na ADD STREAMER. Vidi sliku.

U okviru forme unesti ime za DJ ili stream nalog koji želite da dodate i svoju lozinku. Ovi podaci se kasnije unose u Vaš streaming plajer koji će strimovati program na servere.

Sa desne strane panela, nalaze se podaci za povezivanje na server. Ove podatke koristite kako biste se povezali iz Vašeg plejera. Popularni plajeri kao što su SAM Broadcaster, Mixx, Radio Boss i mnogi drugi lako se mogu podesiti koristeći parametre iz primera.

Kako da povežete Mixx plajer sa AzuraCast panelom

Mixxx je open-source program za DJ-eve nalim plaćenim programima poput Traktora i Virtual DJ-a. Mixx podržava AzuraCast servere.

Opcije za strimovanje svog programa iz plejera nalaze se u (Options -> Preferences). Preporučen je “Icecast 2” mod koji možete podesiti u okviru svoj profila na AzuraCast panelu. Jedna od stvari je da Mixx ne dolazi sa ugradjenom podrškom za LAME kodek, zbog problema sa licencom. To neće biti problem jer AzuraCast, je platforma prihvata i Ogg Vorbis i konvertovaće zvuk u pravi format.

Kao na slicu, unesite podatke iz svog panela kao i dj username i lozinku koju ste predhodno dodali u AzuraCast panelu.

Kako da povežete Sam Broadcaster sa AzuraCast panelom

SAM Cast is plaćeni program kompanije Spacial. On je kompatibilan sa AzuraCast serverima i ima MP3 enkoder i podršku “IceCast 2” konekcije.

Sa glavnog prozora SAM plajera, kliknite na “Encoders” pri levom dnu.

Kada kliknete na Encoders, otvoriće se prozor. Kliknite na + znak i otvoriće se forma za unos podatak za novi streaming nalog.

Popunite podatke u formi prema podacima iz svog AzuraCast panela. Unesite DJ username i lozinku koju ste uneli kada ste otvarali novog Streamera ili DJa u som AzuraCast panelu.

Podesite IceCast 2 mode i pokrenite streaming.

Zaključak

Vrlo kao i jednostavno je streamovati svoj audio streaming u bilo kom formatu digitalnog tipa ka AzuraCast serverima Radio Servera Srbije. U nekim od narednim članaka pisaćemo kako možete podesiti AzuraCast da radi post procesovanje Vašeg live programa i da obezbedi da se Vaš radio čuje bolje od konkurekcije putem Stereo Toolsa i direktno iz LiquidSop-a koji dolazi u okviru svakog paketa.

Ukoliko Vam zatreba pomoć oko povezivanja, pišite podršci na chatu ili putem Viber-a, Whatsapp-a na +381621428195

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *